Oncologiemassage:

Ik heb me, door het volgen van gerichte trainingen, gespecialiseerd in Oncologiemassage en (medische) Hypnose als begeleiding bij de ziekte kanker. Meer informatie over hypnose bij kanker is te vinden op de website van Onder Hypnose . Patiënten in alle fasen van de ziekte (de behandelingsfase, de palliatieve fase en de terminale fase), mensen die kanker hebben gehad, familieleden, vrienden, mantelzorgers en andere naasten sta ik graag bij.

De begeleiding die ik als complementair werkend therapeut bied, richt zich niet op de behandeling van de ziekte zelf. Dat is het terrein van reguliere specialisten. De begeleiding met oncologiemassage kan een waardevolle aanvulling zijn. Oncologiemassage is erop gericht dat mensen die door de ziekte kanker zijn getroffen, in een zo goed mogelijke conditie blijven zodat ze de reguliere behandelingen (zo goed mogelijk) aankunnen. Reguliere behandelingen vragen nogal wat van iemand. Niet alleen fysiek, ook mentaal en emotioneel.

Ik kan me voorstellen dat je denkt ... masseren als iemand de diagnose kanker heeft gekregen? Dat mag toch helemaal niet! Dat klopt, maar dan ten dele. Normaliter is het masseren van iemand die de diagnose kanker heeft gekregen een absolute contra-indicatie. Een massage zoals bijna iedereen die kent is niet alleen veel te belastend, in het slechtste geval kan er (blijvende) schade en/of (levenslang) lymfoedeem ontstaan.

Maar ....... als je weet wat je doet en welke technieken je wél in kunt zetten, heeft massage bij kanker heel veel voordelen.

Op het moment dat je volop in het reguliere behandeltraject zit, word je vaak aangeraakt. Dit zijn echter technische, effectieve aanrakingen; bij de afname van bloed, bij het aanleggen van infusen, bij onderzoeken door artsen en verpleegkundigen, bij het aanmeten van een masker, noem maar op.

Door je met aangepaste technieken te masseren (affectief aan te raken) kan ik je weer "mens" laten voelen. Veel mensen voelen zich door hun lichaam in de steek gelaten, ze hebben pijn, last van nare bijwerkingen van de behandelingen, ze voelen zich eenzaam, zijn bang of maken zich zorgen over de toekomst. Voel ook jij je zo?

Behalve dat ik je tijdens een massage weer even "mens" laat voelen, kan deze aangepaste manier van masseren pijn, misselijkheid, stress en ander ongemak verminderen of zelfs wegnemen.

Ben jij ziek (geweest), heeft iemand binnen je gezin, je familie of vriendenkring de diagnose kanker gekregen? Ben je mantelzorger, werkgever of collega en is de ziekte van je dierbare ook jou niet in je koude kleren gaan zitten? Neem dan contact met me op voor het maken van een afspraak. Het zal je op alle fronten goed doen!

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2006 PARAMEDIC