Hypnotherapie:

De meeste mensen kennen hypnose van de showhypnose. De toepassing van medische hypnose is minder bekend.

Het woord "Hypnose" is afkomstig van het Griekse "Hypnos" dat slaap betekent. Hypnose heeft echter niets met slaap te maken. Een hypnotherapeut zal tijdens de inductie waarbij iemand in een lichte trance wordt gebracht het woord "slaap" wel gebruiken, maar dit staat synoniem voor het woord "ontspan".

Hypnose heeft ook niets met magie te maken. Hypnose is een natuurlijke staat van zijn. Iedereen kent (zelfs meerdere keren per dag) momenten van spontane hypnotische trance. U herkent ze vast. U staat wat voor u uit te staren en komt met een schokje terug in het hier en nu. Ook is het u wel eens overkomen dat u zich tijdens een autorit ineens realiseert dat u al veel verder bent dan gedacht. Het lijkt alsof u een stukje van de reis hebt "gemist". Ook kunt u in een moment van spontane hypnotische trance "zomaar" de afslag missen die u al jaren iedere dag neemt. In feite is Hypnose niets meer of minder dan een opperste vorm van concentratie.

Hypnotherapie is een evidence based (wetenschappelijk bewezen) behandelmethode die steeds breder wordt ingezet, ook in de reguliere zorg. Er zijn in Nederland steeds meer ziekenhuizen die patiënten in aanvulling op hun behandeling Hypnotherapie aanbieden. Hypnotherapie is effectief. Meestal zijn er slechts een paar sessies nodig om de gewenste verandering tot stand te brengen.

Aangezien er over hypnose en hypnotherapie veel te vertellen valt, heb ik besloten deze therapievorm een eigen gezicht te geven met onder andere een eigen website als resultaat. Meer informatie over hypnose vindt u onder de knop Onder Hypnose.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2006 PARAMEDIC