Wie ben ik?

Mijn naam is Janine Alting. Ik werk sinds 2006 als zelfstandig gevestigd therapeut binnen mijn praktijk PARAMEDIC.

Ik ben in de basis (anatomie, fysiologie, pathologie, farmacologie en psychosociale kennis) op Hbo-niveau, CPION-geaccrediteerd opgeleid. Daarbij heb ik een aantal therapiespecifieke opleidingen gevolgd, allen op Hbo-niveau. Ik ben SiVAS Acupuncturist, Register Hypnotherapeut, Manueel Praktizijn met als specialisatie Oncologiemassage, Bioresonantietherapeut, Hartcoherentietrainer en last but not least Orthomoleculair Gewichtsconsulent.


Als Register Hypnotherapeut heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die getroffen zijn door de ziekte kanker en hun naasten, chronische, functionele en uitbehandelde pijn, overgewicht en het plaatsen van een Virtuele Maagband. Aangezien er veel over hypnose en hypnotherapie te vertellen valt, heb ik besloten deze therapievorm een eigen gezicht te geven met een eigen website als resultaat.

Naast mijn werk binnen de praktijk geef ik met grote regelmaat lezingen en trainingen. Daarbij ben ik voor Noord-Nederland als docent gelieerd aan het toonaangevende opleidingsinstituut voor Directe Hypnose, HypnoWorld in Boxmeer.


Door de combinatie van mijn opleidingen en mijn ervaring in het behandelen van cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, benader ik ziekte, ongemak en gezondheid anders dan u waarschijnlijk gewend bent. Ik bezie klachten door drie brillen: de Westerse reguliere geneeskunde, de Chinese- en de Indiase geneeskunde.


De Westerse reguliere geneeskunde beziet klachten vanuit het perspectief dat alles, dus ook u en uw lichaam, uit materie bestaat. In uw lichaam kunnen allerlei processen ontstaan die uiteindelijk tot een aandoening of ziekte leiden. Deze ziekten en aandoeningen kunnen op vele manieren onderzocht en behandeld worden. Er kan bloedonderzoek gedaan worden. Er kan een röntgenfoto, een MRI- of CT-scan gemaakt worden. Met een operatieve ingreep kan bijvoorbeeld uw galblaas verwijderd worden en een versleten knie of heup kan vervangen worden door een kunstknie of -heup. En zo zijn er nog vele andere voorbeelden.


De Chinese filosofie is dat alles primair uit energie bestaat. Volgens dit geneeskundige systeem bestaat een mens uit energetische systemen. U hebt ongetwijfeld wel eens over meridianen gehoord. Dit zijn energiebanen waar zogeheten levensenergie door stroomt. Stroomt deze levensenergie goed, dan bent/voelt u zich gezond. Stroomt de levensenergie in meridianen en andere subsystemen minder goed en houdt deze minder goede doorstroming lang genoeg aan, dan ontwikkelt u eerst mentaal en/of emotioneel klachten. Daarna kunnen deze klachten ook fysiek voelbaar worden. Op het moment dat dit zo is en uw klacht met behulp van het Westerse geneeskundige systeem wordt onderzocht, zal uw (huis) arts of specialist geen fysieke afwijkingen kunnen vinden. Maar, de klacht die u ervaart is er wel degelijk! Wordt de doorstroming van levensenergie met behulp van bijvoorbeeld acupunctuur hersteld, dan verdwijnt ook uw klacht. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Het Indiase geneeskundige systeem geeft zowel het Westerse reguliere als de Chinese filosofie gelijk. Echter, in het Indiase geneeskundige systeem speelt uw persoonlijkheid ook een belangrijke rol. Uw persoonlijkheid maakt wie u bent. U hebt veel kwaliteiten maar ook valkuilen. Uw persoonlijkheid kan door diverse oorzaken geremd of gefixeerd raken. Ook dit geeft klachten. U zit dan niet lekker in uw vel, op mentaal/emotioneel vlak gaat het ook minder goed met u en als deze situatie maar lang genoeg aanblijft, kunnen deze remmingen en fixaties (net als bij een verminderde doorstroming van levensenergie) ook fysiek voelbaar worden.

Een gezondheidsklacht door drie brillen bekijken heeft veel voordelen. Het stelt me beter in staat de oorzaak van uw klacht te vinden en (als ik deze gevonden heb) te behandelen. U bent bij mij in goede handen.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2006 PARAMEDIC