Manuele therapievormen:

Binnen PARAMEDIC pas ik een aantal manuele therapievormen toe bij de behandeling van cliƫnten met problemen in onder andere hun bewegingsapparaat (nek, schouders, rug, armen en benen), met slecht functionerende organen, hoofdpijn en migraine, fibromyalgie, alle aan stress gerelateerde klachten en meer.

Daarbij heb ik me, door het volgen van een gerichte opleiding en trainingen, gespecialiseerd in Oncologiemassage. Bent u nieuwsgierig welke manuele therapievorm uw klacht het meest zou kunnen verminderen? Hieronder worden de therapievormen die ik toepas uitgebreid belicht.


Klassieke massage:

Klassieke massage is een van de bekendste massagevormen. Met de toegepaste technieken ontspannen uw spieren en weefsels, pijn vermindert, uw stofwisseling wordt verbeterd en uw stressniveau wordt verlaagd. Daarnaast verbetert een klassiekemassage (en massage in het algemeen) uw algehele gezondheid en heeft het een positieve invloed op uw immuunsysteem. Klassieke massage kan emotionele disbalans verminderen en het levert door de harmoniserende en pijnverlichtende werking een bijdrage aan uw algehele gevoel van welbevinden. Zeker wanneer u chronisch of ongeneeslijk ziek bent.

Segmentale Massagetherapie:

Segmentale Massagetherapie is een manuele therapie die ik inzet bij de behandeling van mensen met slecht functionerende organen. Hierbij maakt ik gebruik van de wetenschap dat het menselijk lichaam is opgebouwd in segmenten (u kunt dit vergelijken met de verdiepingen van een flatgebouw). Deze wetenschap is een van de pijlers van onze westerse medische wetenschap.

Shiatsu:

Letterlijk vertaald betekent Shiatsu “vingerdruk“ (Shi = vinger, Atsu = druk).

Shiatsu kent een aantal vormen. Ik ben opgeleid in de vormen Shiatsu Ryoho en Karui Shiatsu Ryoho. Beide therapievormen worden op de blote huid gegeven. Mocht het voor u in eerste instantie te confronterend zijn op de blote huid aangeraakt te worden, dan kan ik uitwijken naar StoelShiatsu . Bij StoelShiatsu zit u op een speciaal daarvoor ontworpen behandelstoel en behandel ik u door uw kleding heen.

Mijn ervaring is dat er weinig klachten zijn die niet positief op een Shiatsu behandeling reageren.

Voetreflexologie:

Voetreflexologie gaat uit van de theorie dat het lichaam door middel van rasterlijnen in tien verticale en drie horizontale lichaamszones wordt ingedeeld. In dit rasterwerk hebben alle organen, de wervelkolom, gewrichten, spieren, het lymfatisch- en het endocriene stelsel een vaste plaats.

Wanneer u dit rasterwerk volgens de principes van een spiegelreflexcamera op de voeten projecteert, worden de reflexzones van de voet zichtbaar. Deze reflexzones kan ik met uiteenlopende manuele technieken beïnvloeden.

Net als bij Shiatsu heb ik in de praktijk ervaren dat er weinig klachten zijn die niet positief of Voetreflexologiebehandelingen reageren. Bij met name een verminderde vruchtbaarheid en na een beroerte is het meer dan de moeite waard Voetreflexologie in te zetten.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2006 PARAMEDIC