Therapeutische massages:

Binnen PARAMEDIC pas ik een aantal manuele therapievormen toe bij de behandeling van cliënten met problemen in onder andere hun bewegingsapparaat (nek, schouders, rug, armen en benen), met slecht functionerende organen, hoofdpijn en Migraine, Fibromyalgie, alle aan stress gerelateerde klachten en meer, veel meer ...

Daarbij heb ik me, door het volgen van een gerichte opleiding en trainingen, gespecialiseerd in Oncologiemassage. Ben je nieuwsgierig welke manuele therapievorm jouw klacht het meest zou kunnen verminderen? Hieronder worden de therapievormen die ik toepas uitgebreid belicht.


Klassieke massage:

Klassieke massage is een van de bekendste massagevormen. Met de toegepaste technieken ontspannen je spieren en weefsels, pijn vermindert, je stofwisseling wordt verbeterd en je stressniveau wordt verlaagd. Daarnaast verbetert een klassiekemassage (en massage in het algemeen) je algehele gezondheid en heeft het een positieve invloed op je immuunsysteem. Klassieke massage kan emotionele disbalans verminderen en het levert door de harmoniserende en pijnverlichtende werking een bijdrage aan je algehele gevoel van welbevinden. Zeker wanneer je chronisch of ongeneeslijk ziek bent.

Oncologiemassage:

Ik kan me voorstellen dat je denkt ... masseren als iemand de diagnose kanker heeft gekregen? Dat mag toch helemaal niet!

Dat klopt, maar dan ten dele. Normaliter is het masseren van iemand die de diagnose kanker heeft gekregen een absolute contra-indicatie. Een massage zoals bijna iedereen die kent is niet alleen veel te belastend, in het slechtste geval kan er (blijvende) schade en/of (levenslang) lymfoedeem ontstaan.

Maar ....... als je weet wat je doet en welke technieken je wél in kunt zetten, heeft massage bij kanker heel veel voordelen.

Op het moment dat je volop in het reguliere behandeltraject zit, word je vaak aangeraakt. Dit zijn echter technische, effectieve aanrakingen; bij de afname van bloed, bij het aanleggen van infusen, bij onderzoeken door artsen en verpleegkundigen, bij het aanmeten van een masker, noem maar op.

Door je met aangepaste technieken te masseren (affectief aan te raken) kan ik je weer "mens" laten voelen. Veel mensen voelen zich door hun lichaam in de steek gelaten, ze hebben pijn, last van nare bijwerkingen van de behandelingen, ze voelen zich eenzaam, zijn bang of maken zich zorgen over de toekomst.

Voel ook jij je zo? Lees dan vooral verder.

Segmentale Massagetherapie:

Segmentale Massagetherapie is een manuele therapie die ik inzet bij de behandeling van mensen met slecht functionerende organen. Hierbij maakt ik gebruik van de wetenschap dat het menselijk lichaam is opgebouwd in segmenten (je kunt dit vergelijken met de verdiepingen van een flatgebouw). De wetenschap van de segmentale opbouw van het menselijk lichaam is een van de pijlers van onze Westerse medische wetenschap.

Shiatsu:

Letterlijk vertaald betekent Shiatsu “vingerdruk“ (Shi = vinger, Atsu = druk).

Shiatsu kent een aantal vormen. Ik ben opgeleid in de vormen Shiatsu Ryoho en Karui Shiatsu Ryoho. Beide therapievormen worden op de blote huid gegeven. Mocht het voor jou in eerste instantie te confronterend zijn op de blote huid aangeraakt te worden, dan kan ik uitwijken naar StoelShiatsu . Bij StoelShiatsu zit je op een speciaal daarvoor ontworpen behandelstoel en behandel ik je door je kleding heen.

Mijn ervaring is dat er weinig klachten zijn die niet positief op een Shiatsubehandeling reageren.

Voetreflexologie:

Voetreflexologie gaat uit van de theorie dat het lichaam door middel van rasterlijnen in tien verticale en drie horizontale lichaamszones wordt ingedeeld. In dit rasterwerk hebben alle organen, de wervelkolom, gewrichten, spieren, het lymfatisch- en het endocriene stelsel een vaste plaats.

Wanneer je dit rasterwerk volgens de principes van een spiegelreflexcamera op de voeten projecteert, worden de reflexzones van de voet zichtbaar. Deze reflexzones kan ik met uiteenlopende manuele technieken beïnvloeden.

Net als bij Shiatsu heb ik in de praktijk ervaren dat er weinig klachten zijn die niet positief of Voetreflexologiebehandelingen reageren. Bij met name een verminderde vruchtbaarheid en na een beroerte is het meer dan de moeite waard Voetreflexologie in te zetten.

Ontwerp, teksten en realisatie Janine Alting - Copyright 2006 PARAMEDIC